Reverse Engineering

Reverse Engineering

Als herstel niet meer mogelijk is en er dus een compleet nieuw onderdeel moet worden gemaakt. Of wanneer een bestaand onderdeel moet worden verbeterd. 

In dit soort gevallen biedt MVM Group reverse engineering. Wij kunnen met onze 3D-meetarmen een uitkomst bieden. Dit kan ook op locatie. 

Reverse engineering gaat daarmee veel verder dan enkel scannen: het product wordt immers compleet nieuw ontworpen, volgens de juiste maten en het juiste passingstelsel. Zodat het zijn functie optimaal kan vervullen.

Daarna kunnen wij in onze eigen Modelmakerij en in samenwerking met onze leveranciers het product ook gelijk laten produceren!

Scannen

MVM beschikt over de nieuwste mobiele FARO Edge ScanArm HD ® met laserscanner. Hiermee kunnen wij u van dienst zijn om op een snelle en effectieve manier, complexe onderdelen en oppervlakken te inspecteren en te reverse-engineers.
De extra brede scanlijn en snelle opnamefrequentie verhogen de productiviteit.

CAD/CAM

Door helder en direct met de gebruiker te communiceren wordt de opbouw van het model bepaald. De lijnen zijn kort en er kan doelgericht en effectief naar het eindresultaat toegewerkt worden.

Met de ervaring op het gebied van het conventionele model maken en de interesse op het gebied van techniek, productie en materialen heeft geleid tot een geheel eigentijdse visie. Het omzetten van product tekening naar gefreesd model is dan ook bij 3D Milling in goede handen

3D Printen

3D printen biedt veel voordelen ten opzichte van conventionele productietechnieken.
We hebben de grootste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  • De zeer korte levertijd. Bij 3D printen is het mogelijk rechtstreeks vanuit een 3D CAD model te produceren. Hierdoor is het mogelijk om binnen een dag tot enkele dagen het model te leveren. Er gaat tenslotte geen tijd verloren met het maken van mallen of het schrijven van programma’s.
    • Het maken van complexe vormen is niet kostprijsverhogend. De prijs van een 3D print wordt bepaald aan de hand van het te printen volume en de afmetingen en niet door de complexiteit van het model.
    • Het vroegtijdig voorkomen van productiefouten.
    • In samenwerking met onze Laserscanner Faro Edge ScanArm en de 3D printer is reverse engineering en rapid prototyping  onze specialiteit geworden

Advies nodig?

Telefonisch of per mail.

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.